Üdvözöllek dicső lovag

Beta: A blog célja, hogy okos dolgokat írjon okos embereknek, hogy még okosabbak legyenek.

Twitter verseny!

    Iratkozz fel a feedre:

    Címkék

    2008.06.21. 17:30 fassy

    Jó ez az iPhone 1.0?

    Jó.

    El akartam kerülni ezt a lépcsőt, de mégis, ez tűnt a legjobb megoldásnak. Tomi buliján a Palm Treo nem ért sikeresen földet, így hirtelen kellett dönteni:
    Vagy szopok valami ócska telefonnal fél-egy évet, vagy meglépem, és jó lesz. És jó lett. GPS nekem úgy sem kell reálisan szemlélve, 3G szintúgy felejtős (mindehol van wifi, ahol meg nincs ott nincs 3G sem). Minden más ugyanúgy megvan ebben is, ergo nem egy nagy érvágás a generációs különbség.

    Első élmények:

    • nagyon jól lehet rajta netezni. Munkából hazafelé elolvasni a híreket százszor jobb mint unottan zötykölődni a buszon.
    • a Mac-kel 1 perc alatt szinkronizálódott a címlista + zene + podcastok + naptár + bookmarkok. Annó a Nokia PC Suite borzalommal mindez (márhogy messze nem mindez) egy fél napos őrület volt, de a Palm sem volt egy leányálom.
    • 2 napig bírja az aksi simán, ez bőven jó
    • a billenyűzet nekem hiányzik, bár kétségtelen hogy a legtöbb helyen okos trükkökkel tompítják a fájdalmat
    • végre élmény és nem szopás a menüben kiválasztani valamit, vagy elnavigálni a legutóbbi hívásokhoz, vagy visszakeresni egy képet.

    Egyszóval van még mit csiszolni a konstrukción, de teljesen más dimenzióban mozog a cucc, mint bármi más ami eddig a kezeben járt. Júli 11 után frissül a szoftver, rengeteg újítással, utána visszatérünk a témára.

    3 komment · 2 trackback

    Címkék: én iphone 21szazad


    A bejegyzés trackback címe:

    https://tutifranko.blog.hu/api/trackback/id/tr32532464

    Trackbackek, pingbackek:

    Trackback: Informatika, Internet, WEB 2.0 2008.07.11. 09:16:10

    A 3G-s iPhone napja a mai napVilágszerte, mintegy 22 országban a mai naptól kezdik el forgalmi az Apple új és várva várt sikertermékét, az iPhone 3G-t. Talán ebben a félévben a technikai hírek között e készülék szerepelt a legtöbbet, ugyanis roppant nagy…

    Trackback: Informatika, Internet, WEB 2.0 2008.07.11. 09:16:04

    A 3G-s iPhone napja a mai napVilágszerte, mintegy 22 országban a mai naptól kezdik el forgalmi az Apple új és várva várt sikertermékét, az iPhone 3G-t. Talán ebben a félévben a technikai hírek között e készülék szerepelt a legtöbbet, ugyanis roppant nagy…

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    bzb 2008.06.21. 18:35:40

    Szerintem van egy órmótlan hibája az iPhone-nak:
    nem lehet office doksikat szerkeszteni benne!
    Jön egy e-mail a szuper netes telefonon, aszondja: figy'má Zoltán itt az árajánlat tegnapra kell elküldeni, írjadmá' bele, hogy hány százalékot tegyünk rá aztán mehet is!

    Amit a kis történetből az iPhoe tud, az az, hogy láthatom mi is az, amit nem fogok tudni megcsinálni.
    Nekem ez a legnagyobb bajom.

    Meg az a hülyén megoldott kvázi GPS.

    fassy 2008.06.21. 19:10:17

    Nálam ez nem deal-breaker. Soha életemben nem volt még ilyenre igényem. Amúgy erre találták ki a laptopot, ami dolgozó ember esetén az idő 99%-ában vele van.

    bzb 2008.06.21. 19:42:17

    Jó-jó, de így sajnos semmi okom megvenni.
    A laptop meg nehéz és nincs mindig velem, sőt mindig netem sincs.
    Szívfájdalom, de windows mobile-t kell beszereznem, mert dolgozni azzal lehet. És ráadásul még a vállalati alkalmazások is azt szeretik, a GPS is frankó és netfüggetlen. Nem beszélve a "beszerezhető" alakalmazásokról...
    Pedig dejó lett volna ha van érv iPhone mellett a szépségen kívül...
    süti beállítások módosítása