Üdvözöllek dicső lovag

Beta: A blog célja, hogy okos dolgokat írjon okos embereknek, hogy még okosabbak legyenek.

Twitter verseny!

    Iratkozz fel a feedre:

    Címkék

    2009.05.07. 02:00 fassy

    Nagy EVK Twitter Kezdeményezés! - (arhív)

     (Ez még nem a beharangozott post, csak szeretném kitenni az utókornak) 

    Miről szól ez a Twitter szolgáltatás:
    A legtöbben a “mikroblogolás” kifejezést szokták használni, rá, hiszen alapvetően blogokhoz hasonlóan jelennek meg twitter oldalunkon a beírt szövegeink, de egy “igazi” bloghoz képestrendkívül leegyszerűsített, “mikro”-rövid formában.
     
    Mit találnak a látogatók egy tipikus blog oldalon? Személyes élményeket ésmegjegyzéseketvéleményeket és történeteket a gyakran színekkel és képekkel személyre szabott weboldalon. Noha sokan kaptak kedvet a blogolásra, előbb-utóbb mindenki felismeri, hogy egy blog folyamatos tartalommal ellátása bizonyos szintű elszántságot, időt, és figyelmet igényel. 
     
    140 karakter a világ:
    twitter teljes mértékben lecsupaszítja ezt a folyamatot. Egyetlen dolgunk van: ha bármi gondolatot, élményt meg akarunk osztani az olvasókkal, egy maximálisan 140 betűből álló bejegyzést kell írnunk, megnyomni az elküldés gombot, és kész. Olyan, mint a kínai instant tészta - gyorsan megvan, és mégis finom! Pl. mobiltelefonról óra közben, utcán, buliból még nagyobb az élmény!
     
    Olvashatjuk, hogy az általunk megjelölt személyek mit írnak, amiket mi írunk, azokat pedig a ránk iratkozottak olvashatnak. Közvetlen beszélgetések is kialakulhatnak: ha azt akarod, hogy pl. én elolvassam az üzenetet, akkor a szövegbe valahova be kell szúrni a @fassykifejezést, ezeket én is látom saját oldalamon.
     
    Most robban:
    Az egyszerűség, könnyű használhatóság meglepő módon hatalmas lehetőségeket rejt magában. Amerikában mindenki erről beszél, Magyarországon viszont még mindig csak egy szűk réteg számára létező szolgáltatás, mint annak idején volt az IWIW.
     
    Csatlakozz EVK!
    Christophe és én úgy gondoljuk itt az ideje, hogy a virtuális közösségben kialakuljon egy jó EVK mag is. Arra buzdítunk mindenkit, hogy regisztráljon, kezdje el követni a többieket, és kezdje ontani az információt!
     
    Csatlakozzatok és merjétek használni a twittert. Ne féljetek olykor a kialakult zajtól sem, ez a dolgok természetes velejárója, ahol rengeteg érték is termelődik, csak nyitott szemmel kell járni. Jelöljétek egymást, barátaim.


    Technikai tudnivalók:
    1. Regisztráció: http://twitter.com (üzenetküldés ugyaninnen)
    2. Üzenet küldése mobiltelefonról: http://m.twitter.com/
    3. Követhető emberek:
     
    Technikai segítségért keressetek engem vagy Christ bátran!
     
     
    Követhettek más hírességeket is (akár Obamát), a magyar srácok különösen jó arcok:
     

    Szasza és Chris

     

     

    1 komment


    A bejegyzés trackback címe:

    https://tutifranko.blog.hu/api/trackback/id/tr911107393

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    David.. 2009.05.07. 02:10:51

    legyél Te is narvál.
    süti beállítások módosítása